WEBSITES EN WEBTEKSTEN,

EEN VAK APART

door Irene Tromp COPYWRITECAT (Blog gepubliceerd op www.vrijdagonline.nl)

Bij een nieuwe website ga je natuurlijk als eerste op zoek naar een goede webdesigner. Bij Vrijdag Online ben je dan helemaal aan het goede adres. Je focust je op de lay-out, het aantal pagina’s, kleurstelling en dan straks de foto’s! Het wordt zo mooi! Je bent al helemaal blij. En als het plaatje compleet is, dan komt vaak ‘nog even’ de tekst. En dat is jammer. Heel jammer.

Tekst is cruciaal

Want het is uiteindelijk de tekst die de klant moet pakken en overtuigen. Die de klant op je pagina houdt. Die de klant contact laat opnemen. Die zorgt dat je gevonden wordt. Die zorgt dat je omzet stijgt. Dat doet tekst. En daar gaat het nou net om!

Je hebt maar 10 seconden

Er zijn zoveel redenen waarom een lezer afhaakt. En je hebt maar een aantal seconden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je een lezer binnen tien seconden moet boeien voordat hij wegklikt. Dus die eerste zinnen, die moeten echt goed zijn!

Het is niet voor iedereen even makkelijk om de juiste tekst te schrijven en dat hoeft ook niet. Daar zijn tekstschrijvers voor, zoals ik! Bij een perfecte website hoort tenslotte een perfecte tekst. Het hoort bij elkaar voor het ideale evenwicht. Een mooie auto zonder motor werkt niet en dat geldt ook voor een mooie website zonder sterkte tekst. In beide situaties ontbreekt de drijvende kracht. Daarom werk ik samen met Vrijdag Online om de klant een totaalpakket te kunnen bieden.

Wat kun je zelf doen?

Wat zijn zaken waar je zelf op kunt letten bij tekst? Wat ik heel vaak tegenkom is het gebruik van U en JE door elkaar. Maak hierin een duidelijke keuze. U is formeler maar creëert meer afstand en JE is, ja inderdaad informeler maar ook toegankelijker. Het is maar net wat bij je, of uw, bedrijf past😊. En less is more, ook bij tekst. Geen hele lange zinnen waar je doodmoe van wordt omdat het lijkt of er maar geen eind aan komt en het voelt zo vreselijk langdradig en je bent ergens in het midden de draad kwijtgeraakt zoals deze zin. Erg he? Korte zinnen dus.

Maar er is natuurlijk meer, veel meer. Daarom is schrijven ook een vak. Het leukste vak van de wereld voor mij. Maar ik kan me voorstellen niet voor iedereen. Daarom kan ik je er altijd bij helpen.

Je leest nu al de blog van Vrijdag Online, dus wat top websites betreft zit je goed! Maar zie je qua tekst door de SEO bomen het bos niet meer? Krijg je geen letter op het scherm? Heb je al een tekst en wil je die eens laten nakijken? Op www.copywritecat.nl vind je alles over mij en wat ik voor je kan betekenen.

De Facebook bedrijfspagina, een must?

 

Door Irene Tromp COPYWRITECAT (Blog gepubliceerd op www.vrijdagonline.nl)

 Social media, je komt er als ondernemer niet meer onderuit als je je bedrijf wilt promoten. Dat is geen nieuws. Toch twijfel je over een Facebook bedrijfspagina. De tijd die het kost om het bij te houden, heb je die als ondernemer wel? Je wilt niet enthousiast beginnen en dan na maanden een verlaten bedrijfspagina hebben omdat je toch de tijd niet kan vinden om het bij te houden. Want al die tijd die je erin steekt krijg je daar wel iets voor terug?

Meer bereik, meer winst
Het antwoord is ja. Een bedrijfspagina op Facebook vergroot je bereik enorm en daarmee je kans op meer omzet. Het is zonde om het niet te doen. Je imago en naamsbekendheid krijgen een boost. De bedrijfspagina wordt gezien door Google. Je kunt adverteren binnen jouw doelgroep. Je bouwt een band op met je klanten. Er zijn talloze voordelen. Als je bij Vrijdag Online een website laat bouwen bieden zij ook de mogelijkheid meteen je Facebook bedrijfspagina maken. Ze maken deze instapklaar zodat je alleen nog maar hoeft te beginnen.

Een goede planning maakt het makkelijk
Daarna is het alleen nog maar een kwestie van een goede planning. Want dát is de sleutel tot een succesvolle Facebook bedrijfspagina. Zorg dat je mooie productfoto’s klaar heb staan met leuke, pakkende teksten voor de lezer. Maak gebruik van de planning functie bij Facebook zodat je advertenties alvast kunt maken en later automatisch laat plaatsen. Zo kun je op een rustig moment er even voor gaan zitten en alvast inspelen op feestdagen zoals Kerst of Valentijn. Op deze manier kun je ver vooruit plannen. Als je in je agenda hiervoor een uurtje reserveert per maand ben je klaar. Je hoeft er echt niet dagelijks mee bezig te zijn.

Zelf doen of uitbesteden
Natuurlijk kun je als ondernemer niet overal goed in zijn, daarom kan Vrijdag Online je de rompslomp van een pagina maken uit handen nemen en kan ik (www.copywritecat.nl) je teksten schrijven als dat nodig is. Er zijn ook veel cursussen en workshops die je de fijne kneepjes leren van een succesvol social media kanaal. Het kan nooit kwaad om je hierin eens te verdiepen. Al met al is het makkelijker dan je denkt en verdient het zich dubbel en dwars terug!