Copywriter? Ik schrijf zelf wel wat

'Een copywriter? Is dat niet duur? Ik kan zelf ook wel wat tekst schrijven.' Teksten laten schrijven door een professionele copywriter kost geld. Klopt. Maar goede teksten waar over nagedacht is, verdienen zich dubbel en dwars terug. In meer klanten en meer omzet. Dat effect blijft. Zo simpel is het. En daarom is het de investering waard.

Een copywriter weet welke zinnen overtuigend zijn, weet alles van zinsbouw en pakkende titels. Een copywriter weet de lezer te boeien, vast te houden en aan te zetten tot actie. Dat is een kunst. Niet iedereen kan dat. ChatGPT kan ook foutloze teksten maken maar of die perfect bij jou passen en klanten over de streep trekken weet je ook niet. 

 

Iets in een pan gooien maakt je geen chefkok

 

Ik kan ook iets in een pan gooien maar dat maakt me geen chefkok. En het verschil proef je. Niet alleen merk je het verschil in smaak, maar ook in de presentatie, de nuances, het zoetje en zuurtje, de hele beleving en vooral wat het met je doet. 

 

Schrijf voor je klant, niet voor Google

 

Een klant liet mij weten heel blij te zijn met mijn teksten voor zijn website omdat hij direct een toename in aanmeldingen kreeg. Hij had al een website met zelf geschreven tekst, stond ook op pagina één qua vindbaarheid maar vroeg mij er toch naar te kijken omdat het niet lekker liep. Toen ik ernaar keek zag ik dat de teksten puur op SEO geschreven waren. Alles voor vindbaarheid maar het juist aanspreken van de klant en het overtuigen van de klant was niets aan gedaan. En daar gaat het juist om! De klant moet overtuigd worden dat ze bij jou moeten zijn. Niet Google. Ik heb het volledig herschreven en dat maakte het verschil. 

 

Sterke tekst zorgt voor meer klanten & omzet

 

Weet waar je kracht ligt. Kun je niet goed schrijven geef het dan uit handen. Dan heb je de rust dat je weet dat het goed is. Dat die vaak eerste kennismaking met klanten via je site de kwaliteit uitstraalt die je wilt. Dat je omzet genereert met je tekst. Ik weet namelijk dat als ik voor je kook, je dat niks doet, ik totaal geen indruk maak en je me zo weer vergeten bent. Of erger. Ik kan het gewoon niet, ik heb er geen gevoel voor en vind het ook niet leuk.

 

Maar als ik voor je schrijf gebruik ik de beste ingrediënten, de scherpste taalkundige messen en mix ik alles tot een ijzersterk staaltje overtuigende woordkunst. De haute cuisine der woorden :). Stuur me gerust een bericht.