Waarom tekst laten redigeren?

Als je zelf teksten schrijft voor je bedrijf of met ChatGPT is het toch altijd goed om je teksten door anderen te laten lezen. Door een professioneel oog maar ook gewoon door andere ogen. Die zien net andere dingen die je zelf snel over het hoofd ziet na het honderd keer overlezen van je tekst.

Als je hebt lopen worstelen met teksten en ze te vaak overleest zie je bepaalde zaken gewoon niet meer. Zeker als je even hebt lopen worstelen met een zin en die hebt aangepast sluipen er vaak foutjes in. Je kunt je teksten daarom altijd laten redigeren als je zelf wilt schrijven. Een copywriter kijkt je teksten dan na en scherpt het aan waar nodig. 

Een copywriter kijkt naar alle aspecten van tekst

 

Want het gaat niet alleen om foutjes, een professionele copywriter kijkt naar veel meer dan dat. Die kijkt ook naar strakke zinsbouw, of het pakkend en overtuigend is, het lekker leest en of je zin krijgt om het product of de dienst aan te schaffen na het lezen van de tekst. De kracht van tekst zit in vele aspecten. Natuurlijk als je zelf teksten schrijft kost het geen geld. Maar als je er niet heel goed in bent, ben je er waarschijnlijk lang mee bezig en zijn de teksten niet van topkwaliteit, wat je wel wilt. Het gaat tenslotte om het resultaat. 

Tekst maakt of breekt je bedrijf

 

Een copywriter maakt van een basale tekst een messcherp overtuigend verhaal. Het is daarom de investering waard. Je gaat ook niet zelf aan je auto sleutelen als je geen monteur bent, dus waarom wel aan teksten als die zo belangrijk zijn voor de omzet van je bedrijf? Potentiële klanten die jouw website bezoeken maken als eerste kennis met jou door jouw tekst. Je krijgt maar één kans voor die eerste indruk. Die tekst moet dus gewoon goed zijn. Het maakt of breekt je bedrijf. Als de tekst niet goed is maken ze geen afspraak en is er geen omzet. Aarzel daarom niet om je teksten te laten redigeren. Het is het waard.