Branding Blog

Deze Branding Blog staat bomvol schrijf- en ondernemerstips, do's and don's en het nieuwste op het gebied van Branding. Zo weet je precies hoe je je merk kunt versterken en blijf je up to date. Neem een kopje koffie en ga er lekker voor zitten. 

Waarom je geen vakjargon moet gebruiken

Vakjargon wordt vaak overschat en je kunt het beter niet gebruiken als je begrijpelijke teksten wilt schrijven en klanten wilt winnen. Vaak gaan mensen er vanuit dat je dan professioneler en als een autoriteit op je vakgebied overkomt. Tenslotte laat je weten hoeveel kennis je hebt. Maar het werkt niet zo. 

Lees meer »

10 tips voor succesvol zakelijk bloggen

Een zakelijke resultaatgerichte blog schrijven is niet voor iedereen even makkelijk. Hoe schrijf je een blog die boeit en ook nog klanten werft? Een goede blog is altijd opgebouwd uit een aantal vaste factoren. Met de volgende tips heb je een sterke basis voor een succesvolle blog en gaat het zeker lukken!

Lees meer »

Copywriter? Ik schrijf zelf wel wat

'Een copywriter? Is dat niet duur? Ik kan zelf ook wel wat tekst schrijven.' Teksten laten schrijven door een professionele copywriter kost geld. Klopt. Maar goede teksten waar over nagedacht is, verdienen zich dubbel en dwars terug. In meer klanten en meer omzet. Dat effect blijft. Zo simpel is het. En daarom is het de investering waard.

Lees meer »

Gevonden in Google maar geen klanten?

Alles draait bij ondernemers om zichtbaarheid en gevonden worden. SEO staat bovenaan het lijstje en de focus ligt op pagina één in Google. Maar wat als je op de eerste pagina staat en de klanten komen niet? Een klant met dit probleem nam hierover contact met mij op.

Lees meer »

7 onmisbare tips voor ijzersterke tekst

Een goede tekst schrijven is met de deur in huis vallen. In de snelle online wereld begin je niet met een inleiding, maar start je met de conclusie. In de eerste seconde, in de eerste zin moet je de lezer pakken en overtuigen. Want anders klikt hij weg. Hier zeven tips samengevat waar je op moet letten bij het schrijven van een tekst.

Lees meer »

Waarom tekst laten redigeren?

Als je zelf teksten schrijft voor je bedrijf of met ChatGPT is het toch altijd goed om je teksten door anderen te laten lezen. Door een professioneel oog maar ook gewoon door andere ogen. Die zien net andere dingen die je zelf snel over het hoofd ziet na het honderd keer overlezen van je tekst.

Lees meer »

Websites en Webteksten; een vak apart

Als je op zoek bent naar een een nieuwe website ga je natuurlijk als eerste op zoek naar een webdesigner. Je focust je op de lay-out, aantal pagina’s, kleurstelling en dan straks de foto’s. Het wordt zo mooi, je bent al helemaal blij. En als het plaatje compleet is komt vaak ‘nog even’ de tekst. En dat is jammer.

Lees meer »

Jouw bedrijf ook ijzersterk positioneren?