Teksten voor je website? Val met de deur in huis

Veel mensen vinden het schrijven van een tekst voor hun website lastig. Ze staren uren naar een knipperende cursor, maken de fout alle mogelijke informatie op hun website te plaatsen en beginnen met een vaak lange inleiding. Potentiële klanten die een product of dienst zoeken, scannen tekst op wat ze willen zien en dat is het resultaat. Vergeet daarom de inleiding, begin met het resultaat. Zo overtuig je je klant meteen in de eerste alinea.  

Don'ts

 

Hoe concreter, hoe beter. Probeer in je teksten alles wat afleidt van de kern van de zaak te vermijden. Wollig taalgebruik, langdradig zijn, veel uitleg geven, steeds dezelfde woorden gebruiken, alleen maar informatief zijn (lees saai) en niet aanzetten tot actie. Dan ben je de lezer kwijt. Lezers zijn ongeduldig en klikken een website zo weg als ze niet meteen vinden wat ze zoeken.

 

Val met de deur in huis

 

Val daarom met de deur in huis. Begin met het resultaat. Wat doe je, wat krijgt de klant, waarom moeten ze jou kiezen en niet de concurrent? En knal achter daarachter meteen een call to action zodat ze een afspraak maken. Dat is hoe je klanten over de streep trekt. Verplaats je in de klant, als jij een product of dienst zoekt, ga je dan eerst een lange inleiding lezen, of klik je meteen verder naar wat je wilt weten? Precies, to the point zijn is daarom echt key. 

 

Lees je teksten hardop

 

Een krachtige, overtuigende tekst is niet voor iedereen makkelijk om uit je mouw te schudden. Er zijn zoveel factoren van invloed. Schrijfstijl, de 'tone of voice', pakkende kopjes, zinsopbouw, zo kan ik nog even doorgaan. Daarom is copywriting ook een vak :). Het is goed om als je tekst klaar is deze hardop te lezen. Dat is altijd een goede check om te kijken of die lekker loopt en scherp bekt om het zo maar te zeggen.

 

Als je zelf teksten hebt geschreven en twijfelt of ze wel krachtig genoeg zijn kan ik ze voor je redigeren. Ik herschrijf ze tot een pakkend en overtuigend geheel. Krijg je helemaal geen letter op papier? Laat mij je dan helpen. Ik schrijf websites voor alle branches en zorg dat jij je bedrijf krachtig en professioneel op de kaart zet!