Websites en Webteksten; een vak apart

Als je op zoek bent naar een een nieuwe website ga je natuurlijk als eerste op zoek naar een webdesigner. Je focust je op de lay-out, aantal pagina’s, kleurstelling en dan straks de foto’s. Het wordt zo mooi, je bent al helemaal blij. En als het plaatje compleet is komt vaak ‘nog even’ de tekst. En dat is jammer.

Sterke tekst is cruciaal voor succes

 

Want het is de tekst die van websitebezoekers klanten maakt. Het is de tekst die zorgt dat je gevonden wordt, de klant op je pagina blijft én contact laat opnemen. Daarom is tekst niet iets wat je even snel tussendoor doet.  Tekst heeft  de hoofdrol op je website.

 

Je hebt maar tien seconden

 

Er zijn veel redenen waarom lezers afhaken. En je hebt maar een aantal seconden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je een lezer binnen tien seconden moet boeien voordat hij wegklikt. Dus die eerste zinnen, die moeten meteen goed zijn.

 

Het is niet voor iedereen even makkelijk om die tekst te schrijven die de lezer pakt en dat hoeft ook niet. Daar zijn copywriters voor, zoals ik! Bij een perfecte website hoort tenslotte een perfecte tekst. Het hoort bij elkaar voor het ideale evenwicht. Een mooie auto zonder motor werkt niet en dat geldt ook voor een mooie website zonder sterkte tekst. In beide situaties ontbreekt de drijvende kracht. 

 

Tips

 

Waar kun je zelf op letten? Wat ik het meeste tegenkom is het gebruik van U en JE door elkaar. Maak hierin een duidelijke keuze. De tijd van U online is inmiddels voorbij, het creëert afstand tot je klant. JE is informeler maar ook veel toegankelijker. Het is maar net wat bij je, of uw, bedrijf past. En less is more, ook bij tekst. Geen hele lange zinnen waar je doodmoe van wordt omdat het lijkt of er maar geen eind aan komt en het voelt zo vreselijk langdradig en je bent ergens in het midden de draad kwijtgeraakt zoals deze zin. Erg he? Korte zinnen dus.

 

Maar er is natuurlijk meer, veel meer. Daarom is copywriting ook een vak. Het leukste vak van de wereld voor mij. Maar ik kan me voorstellen niet voor iedereen. Daarom kan ik je er altijd bij helpen.

 

Krijg je geen letter op het scherm? Heb je al een tekst en wil je die eens laten nakijken? Neem dan contact met me op!