Er zijn woorden die de meeste mensen gedachteloos gebruiken. Deze woorden hebben meer invloed dan je misschien denkt. Het is dan ook goed om je bewust te zijn van de invloed van sommige woorden, dan kun je ze in je voordeel gebruiken. Een voorbeeld van zo'n woord is 'maar'. Eigenlijk is dat een heel vervelend woordje, tenzij je het goed gebruikt.
'Maar' doet afbreuk aan alles wat je ervoor zegt
Het woordje ‘maar’ doet namelijk afbreuk aan alles wat je ervoor hebt gezegd. ‘Ja maar…’ is zo’n voorbeeld. Je zegt ja maar de ‘maar’ geeft een bezwaar aan. Eigenlijk zeg je nee. Daarom heeft het woord vaak een negatieve lading. Na 'maar', komt er altijd iets wat alles ervoor tegenspreekt. In sommige gevallen kun je het woord 'maar' goed vervangen door het woord 'en'. Dit zou ik dan ook zeker adviseren, alleen lukt dit niet altijd.
Dé truc om 'maar' positief te gebruiken
Kun je dan nooit ‘maar’ gebruiken? Zeker wel, met een simpele truc maak je ‘maar’ ineens positief! Hoe? Gebruik na de
'maar ' iets positiefs in plaats van negatief en voel het verschil! Dat is hoe je tovert met woorden!
Dus in plaats van:
‘Ontzettend leuk idee maar is het haalbaar?’
👇🏻
Ik vraag me af of het haalbaar is, maar het is een ontzettend leuk idee’.
Of:
‘Het is een interessante offerte maar we gaan nu nog geen beslissing nemen’
👇🏻
‘We nemen nu nog geen beslissing maar het is een interessante offerte’.
Zelfs één woord kan het verschil maken
Voel je het verschil? Zelfde woorden, andere volgorde, wereld van verschil. Onderschat daarom nooit de kracht van tekst en in dit geval één woordje. Het kan het verschil maken tussen een product kopen of wegklikken, tussen een klant krijgen of een klant wegjagen.