Feitelijk juiste tekst is fout

Ik zag laatst een tekst op een website die feitelijk helemaal correct was, ook de boodschap duidelijk overbracht en die me totaal niet raakte. Wat ontbrak er? Emotie en beleving. Kopen is emotie dus je wilt écht geraakt worden door tekst. Een opsomming van feiten gaat je daarbij niet helpen. 

 

Kopen is emotie 

 

Je merkte dat de schrijver niet thuis was in het onderwerp en emotieloos bepaalde kreten op een zichtbare plek had gezet. De tekst was onpersoonlijk, voelde gezocht en erg bedacht. Dat voel je dan ook als lezer, bewust of onbewust.

En dat is het punt. Je wilt dat lezers geraakt worden door jouw verhaal, enthousiast worden, zichzelf herkennen in je tekst en zin krijgen om met jou zaken te doen. Dat ze een goed gevoel krijgen en meteen denken: dit is het, ik hoef niet verder te zoeken. Dát is de werking van écht sterke tekst. 

 

Feitelijk juiste tekst is niet hetzelfde als krachtige, overtuigende tekst

 

Feitelijk juist kan dus heel fout zijn. En saai en onpersoonlijk. Lezers klikken weg en poef daar gaat je omzet…En dat is jammer. Want het is de tekst die lezers op de 'boek nu' knop laat drukken of contact laat opnemen. Het is de tekst die een lezer laat besluiten om zaken met jou te gaan doen. Tekst heeft echt een hoofdrol in je bedrijf. Dus ook al heb je geen enkele spelfout, staat elke punt of komma op de juiste plaats en klopt het verhaal inhoudelijk, dan nog kun je de plank volledig misslaan. Omdat correct geschreven tekst niet hetzelfde is als krachtige, overtuigende tekst. En dat heb je wel nodig om klanten binnen te halen als ondernemer. 

 

Kies voor IJzersterke tekst

 

Kies daarom voor ijzersterke tekst waarvan je zeker weet dat die wél raakt en aanzet tot actie. Twijfel je aan de teksten op je website? Dan help ik je graag met een websitescan. Dan weet je precies wat goed is en wat beter kan. Want als je niet weet waar je op moet letten, kun je het ook niet verbeteren. Ieder zijn vak. Het verschil tussen contact opnemen en jouw site wegklikken kan één woord zijn. Onderschat daarom nooit de kracht van tekst. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 

 

 

 

💻 Irene Tromp

📩 Irene@copywritecat.nl

📍 Breda

Ⓑ KvK 70969086

Ⓒ Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

 

Copywriter Breda. Tekstschrijver Breda. Copywriter Ginneken. Copywriter Utrecht. Copywriter Den Haag. Tekstschrijver websites. Copywriter websites. Webteksten laten schrijven. Blogs laten schrijven. Nieuwsbrieven laten schrijven. Teksten laten redigeren. Copywriter inhuren. Teksten laten schrijven. Webteksten laten schrijven. Copywriter zoeken. Copywriter inhuren. Brandstory laten schrijven. Brandstory. Beautybranche copywriter. Beauty copywriter. Copywriter schoonheidssalon. Cosmetica copywriter. Beauty tekstschrijver.