Het is officieel: 'U' is voorbij

Ik val maar even met de deur in huis met deze miniblog. Je kunt maar beter to the point zijn tenslotte. Komt die: 'U' in teksten gebruiken is voorbij. We leven volledig in het JE-tijdperk. Je hoeft er niet meer over na te denken. In tekst gebruik je JE.

 

U creëert afstand

 

Nee, je bent niet netter, officiëler of van een hoger niveau als je U gebruikt. Je bent verder weg van de klant die je wilt bereiken. Je creëert afstand en dat wil je juist níet bij potentiële klanten. Je wilt je klanten juist een herkenbaar en vertrouwd gevoel geven. Dat lukt niet met U. 

 

Ouderwets

 

Tuurlijk, als je een oud oma’tje helpt oversteken gebruik je U. Maar in B2B en B2C is het inmiddels volledig geaccepteerd om iedereen met JE aan te spreken. Sterker nog, als je op een website komt waar U wordt gebruikt krijg je een beetje een ‘die begrijpt het nog niet helemaal’ gevoel, een opa & oma vibe of associaties met IT-websites uit de 90’s.

 

'JE' is de beste keuze

 

Voorbeeldje qua beleving: denk aan de nieuwslezers van vroeger uit de jaren 60/70. Neem Fred Emmer. Die had altijd zo’n streng monotoon toontje. Iets waar je nu heel gek op terugkijkt bij de losse manier van communiceren zoals we nu gewend zijn. 

U is nu dat gekke toontje aan het worden. Het is eenvoudigweg niet meer van deze tijd. Eerst kon je nooit de plank misslaan met U, maar nu wel. Gebruik daarom JE in je teksten. JE is de beste keuze.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 

 

 

 

💻 Irene Tromp

📩 Irene@copywritecat.nl

📍 Breda

Ⓑ KvK 70969086

Ⓒ Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

 

Copywriter Breda. Tekstschrijver Breda. Copywriter Ginneken. Copywriter Utrecht. Copywriter Den Haag. Tekstschrijver websites. Copywriter websites. Webteksten laten schrijven. Blogs laten schrijven. Nieuwsbrieven laten schrijven. Teksten laten redigeren. Copywriter inhuren. Teksten laten schrijven. Webteksten laten schrijven. Copywriter zoeken. Copywriter inhuren. Brandstory laten schrijven. Brandstory. Beautybranche copywriter. Beauty copywriter. Copywriter schoonheidssalon. Cosmetica copywriter. Beauty tekstschrijver.