De Brandstory: waarom het zo belangrijk is

Het woord Brandstory kom je overal tegen, maar wat betekent het nu concreet? Een Brandstory is het verhaal achter jouw bedrijf waarmee je je onderscheidt, een blijvende indruk achterlaat, herkenbaarheid creëert, klanten aantrekt én last but not least een sterke band opbouwt. Ik vertel je graag waarom een Brandstory een must is voor elke ondernemer, of je nou groot of klein bent. 

 

Wat is een Brandstory?

 

Een Brandstory vertelt wie jij bent, wat je doet, waarom je dat doet, waar je voor staat en wat je in de toekomst wilt bereiken. Zie het als dat je aan het wandelen bent en een potentiële klant naast je komt lopen. Je maakt kennis, vertelt wat je aan het doen bent, waar je heen gaat en wat je daar gebracht heeft. Tijdens de wandeling ontstaat er een band tussen jullie, worden er emoties gedeeld en zorgt jouw verhaal ervoor dat de klant naast je wil blijven lopen. Dat is wat een goede Brandstory doet; een band scheppen. 

 

Branding is Bonding

 

Die band creëren is ook meteen de reden waarom een Brandstory zo belangrijk is. Een goede Brandstory raakt het hart van je doelgroep. Mensen willen niet alleen producten of diensten kopen; ze willen zich verbonden voelen met je bedrijf. Tenslotte is kopen pure emotie. Een Brandstory zorgt ervoor dat klanten zich met jou identificeren en bij jou willen horen. Het gaat veel verder dan een product of dienst afnemen. 

 

Het mes snijdt aan twee kanten

 

Een krachtige Brandstory zorgt daarnaast niet alleen voor een band met je klanten, maar ook met medewerkers. Het kan een interne gids zijn die medewerkers motiveert, inspireert en richting geeft. Ze voelen zich onderdeel van een sterk verhaal waar ze graag bij willen horen. Het maakt ze onderdeel van het grotere geheel. En als je een bedrijf hebt in een compleet verzadigde en competitieve markt is het helemaal belangrijk je sterk te onderscheiden. De Brandstory maakt dan het verschil en zorgt ervoor dat klanten & medewerkers voor jou kiezen. 

 

Investeer in jouw Brandstory

 

Een Brandstory is dus echt meer dan een marketingtool en een modewoord; het is een krachtig instrument dat een diepe verbinding tussen jouw bedrijf en je doelgroep creëert. Het vertellen van je verhaal is dan ook een absolute must. Heb jij nog geen Brandstory? Ik help je graag jouw unieke verhaal te schijven. Stuur me gerust een berichtje!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

 

 

 

 

💻 Irene Tromp

📩 Irene@copywritecat.nl

📍 Breda

Ⓑ KvK 70969086

Ⓒ Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

 

Copywriter Breda. Tekstschrijver Breda. Copywriter Ginneken. Copywriter Utrecht. Copywriter Den Haag. Tekstschrijver websites. Copywriter websites. Webteksten laten schrijven. Blogs laten schrijven. Nieuwsbrieven laten schrijven. Teksten laten redigeren. Copywriter inhuren. Teksten laten schrijven. Webteksten laten schrijven. Copywriter zoeken. Copywriter inhuren. Brandstory laten schrijven. Brandstory. Beautybranche copywriter. Beauty copywriter. Copywriter schoonheidssalon. Cosmetica copywriter. Beauty tekstschrijver.