De macht van het woord kracht

Er zijn woorden die je tekst meteen meer kracht geven. Kracht is zo'n woord. Er is niets krachtiger dan het woord kracht. Je komt het vaker tegen dan je denkt, in reclames en boektitels bijvoorbeeld. En ondanks dat het veel gebruikt wordt, verliest het zijn kracht niet. Dát is dus de kracht van het woord kracht. Het komt binnen, blijft hangen en heeft een enorme overtuigingskracht (daar is ie weer). Het woord kracht is daarom onmisbaar in teksten die moeten overtuigen.

 

Het woord kracht brengt resultaat 

 

Mensen zijn dol op het woord kracht. Het speelt in op hun belevingswereld. Ze willen zich ermee identificeren, ze ontlenen kracht aan het woord kracht. Dit wordt een hele rare blog zo met het woord kracht tientallen keren maar als de boodschap maar duidelijk is. Met woorden zoals kracht boek je resultaat, als je tenminste weet hoe en waar je het woord optimaal kunt inzetten. Want de macht van woorden en het effect van de juiste tekst wordt vaak nog onderschat. 

 

Maar het zijn woorden die een klant overtuigen dat ze bij jou moeten zijn. Het zijn woorden die jou positioneren als professioneel ondernemer en het zijn woorden die de klant een goed gevoel geven (of niet). Krachtige woorden zijn daarom cruciaal voor het succes van je bedrijf. Het woord kracht is daar één van, maar er zijn er natuurlijk meer. De kunst is om de woorden in de juiste context te plaatsen, zodat het ook daadwerkelijk kracht heeft. Als je lukraak het woord kracht neer gaat zetten sla je de plank weer mis. 'Krachtige oliebollen' bijvoorbeeld zal niet het gewenste effect hebben :). Als copywriter weet ik exact welke woorden effectief zijn en waar je ze moet plaatsen. Ik help je daar graag bij.

 

Succesvolle teksten zijn kort en krachtig 

 

Een succesvolle tekst hoeft nooit lang te zijn. Hou het kort en krachtig. Niemand wil door lappen tekst scrollen. Mensen hebben een korte aandachtsboog en scannen tekst op wat zij belangrijk vinden. Dat is altijd het resultaat. Val daarom rustig met de deur in huis. Vertel in de eerste alinea kort en krachtig waar jouw kracht ligt en welk resultaat jij de klant biedt. Dat is de key naar succesvol verkopen met tekst. Je potentiële klant al met de eerste alinea klant maken. Het kan echt.

 

Weet je niet waar je moet beginnen of heb je de kracht er niet voor? :) Ik help je graag, stuur me een berichtje.

 

 

 

 

💻 Irene Tromp

📩 Irene@copywritecat.nl

📍 Breda

Ⓑ KvK 70969086

Ⓒ Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

 

Copywriter Breda. Tekstschrijver Breda. Copywriter Ginneken. Copywriter Utrecht. Copywriter Den Haag. Tekstschrijver websites. Copywriter websites. Webteksten laten schrijven. Blogs laten schrijven. Nieuwsbrieven laten schrijven. Teksten laten redigeren. Copywriter inhuren. Teksten laten schrijven. Webteksten laten schrijven. Copywriter zoeken. Copywriter inhuren. Brandstory laten schrijven. Brandstory. Beautybranche copywriter. Beauty copywriter. Copywriter schoonheidssalon. Cosmetica copywriter. Beauty tekstschrijver.