DE TIEN BELANGRIJKSTE TIPS VOOR STERKTE TEKST

Ik begrijp het als je geen zin hebt om lange lappen tekst met tips en tricks door te spitten op zoek naar de meest belangrijke punten om een goed stuk tekst neer te zetten. Daarom heb ik in het kort de belangrijkste tien tips voor je op een rijtje gezet. 


🐆 Kies voor U of JE. Gebruik het niet door elkaar
🐆 Gebruik geen twijfelwoorden (misschien, eventueel, mogelijk, eigenlijk)
🐆Gebruik alinea’s, niemand wil lange lappen tekst lezen 
🐆 Maak pakkende kopjes die de klant triggert om verder te lezen
🐆 Maak korte zinnen
🐆 Durf humor te gebruiken, saaie teksten vindt niemand leuk
🐆 Vermijd vakjargon
🐆 Zorg dat de basis (spelling, interpunctie) correct is
🐆 Val met de deur in huis. Wat heb jij je klant te bieden? Begin met de conclusie 
🐆 Sluit je teksten af met een cta (call to action) en zet je klant aan tot actie 

Met deze tien tips kun je een krachtige en overtuigende tekst schrijven. Een uitgebreide versie van deze tips met toelichting en voorbeelden vind je in mijn andere blogs en in mijn gids ‘Schrijftips’ op Instagram. Schrijf teksten altijd door de ogen van je klant, zij moeten overtuigd raken dat jouw dienst of product is wat zij zoeken. Lukt het niet of twijfel je of je tekst beter kan zodat je meer klanten krijgt? Ik help je graag, neem gerust contact op voor een gratis websitescan en teksten die je meer klanten en omzet brengen!