WEBSITES & WEBTEKSTEN, EEN VAK APART

Bij een nieuwe website ga je natuurlijk als eerste op zoek naar een goede webdesigner. Je focust je op de lay-out, het aantal pagina’s, kleurstelling en dan straks de foto’s! Het wordt zo mooi! Je bent al helemaal blij. En als het plaatje compleet is, dan komt vaak ‘nog even’ de tekst. En dat is jammer.

 

STERKE TEKST IS CRUCIAAL 

 

Want het is uiteindelijk de tekst die jouw klant moet pakken en overtuigen. Die de klant op je pagina houdt en contact laat opnemen. Het is de tekst die zorgt dat je gevonden wordt en zorgt dat je omzet stijgt. Dat doet tekst. En daar gaat het om!

 

JE HEBT MAAR TIEN SECONDEN

 

Er zijn veel redenen waarom een lezer afhaakt. En je hebt maar een aantal seconden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je een lezer binnen tien seconden moet boeien voordat hij wegklikt. Dus die eerste zinnen, die moeten echt goed zijn!

 

Het is niet voor iedereen even makkelijk om de juiste tekst te schrijven en dat hoeft ook niet. Daar zijn copywriters voor, zoals ik! Bij een perfecte website hoort tenslotte een perfecte tekst. Het hoort bij elkaar voor het ideale evenwicht. Een mooie auto zonder motor werkt niet en dat geldt ook voor een mooie website zonder sterkte tekst. In beide situaties ontbreekt de drijvende kracht. 

 

WAT KUN JE ZELF DOEN?

 

Waar kun je zelf op letten bij tekst? Wat ik vaak tegenkom is het gebruik van U en JE door elkaar. Maak hierin een duidelijke keuze. U is formeler maar creëert meer afstand en JE is, ja inderdaad informeler maar ook toegankelijker. Het is maar net wat bij je, of uw, bedrijf past😊. En less is more, ook bij tekst. Geen hele lange zinnen waar je doodmoe van wordt omdat het lijkt of er maar geen eind aan komt en het voelt zo vreselijk langdradig en je bent ergens in het midden de draad kwijtgeraakt zoals deze zin. Erg he? Korte zinnen dus.

 

Maar er is natuurlijk meer, veel meer. Daarom is schrijven ook een vak. Het leukste vak van de wereld voor mij. Maar ik kan me voorstellen niet voor iedereen. Daarom kan ik je er altijd bij helpen.

 

Krijg je geen letter op het scherm? Heb je al een tekst en wil je die eens laten nakijken? Neem dan contact met me op!