Veel of weinig tekst?

Ik zat ooit bij een vergadering en daar zei mijn baas (op papier mijn baas niet qua geest) iets van het volgende maar dan waziger want dit zijn mijn woorden en het duurde heel lang:

 

‘Ons mission statement is dat we onze kernwaarden tot uitvoering brengen in een agile werkwijze en dat we ons richten op klantbeleving met een hands on mentaliteit en de daaruit voortkomende digitaal gecommuniceerde klantervaring sterk zullen monitoren, gezien in deze huidige tijd reviews toonaangevend en bepalend zullen zijn voor ons bedrijf en de mate waarin deze zich zal ontwikkelen in de nabije en verdere toekomst.

 

Ik zei: ‘Je bedoelt dat we ons focussen op klanttevredenheid🙄.’

 

Maak tekst niet onnodig lang

 

Deze reactie komt overeen met mijn copywritersgeest. Praat niet om het praten en schrijf niet om het schrijven maar wees straight to the point. Het is pure tijdverspilling om een hele troonrede te geven als je het kort en krachtig kunt houden. Het is veel krachtiger om to the point te zijn. Dat komt veel meer binnen en blijft veel langer hangen. En daar gaat het om. Mensen hebben niet het geduld voor lange teksten. 

 

Niemand wil lange lappen tekst

 

Moraal van dit verhaal: als je iets in één zin kan zeggen, zeg het dan vooral niet in vijftig zinnen. Daar zit niemand op te wachten. Op je website klikken klanten gewoon weg als ze overvallen worden door een teveel aan tekst. Mensen hebben een korte aandachtsboog en willen direct geboeid worden door de tekst. Als ze ergens naar zoeken willen ze direct resultaat zien in één oogopslag. Hou daarom je teksten kort en krachtig. Het werkt. 

 

 

 

 

💻 Irene Tromp

📩 Irene@copywritecat.nl

📍 Breda

Ⓑ KvK 70969086

Ⓒ Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

 

Copywriter Breda. Tekstschrijver Breda. Copywriter Ginneken. Copywriter Utrecht. Copywriter Den Haag. Tekstschrijver websites. Copywriter websites. Webteksten laten schrijven. Blogs laten schrijven. Nieuwsbrieven laten schrijven. Teksten laten redigeren. Copywriter inhuren. Teksten laten schrijven. Webteksten laten schrijven. Copywriter zoeken. Copywriter inhuren. Brandstory laten schrijven. Brandstory. Beautybranche copywriter. Beauty copywriter. Copywriter schoonheidssalon. Cosmetica copywriter. Beauty tekstschrijver.