De zes punten waar elke blog aan moet voldoen

Steeds meer ondernemers zien het belang van zakelijk bloggen. Maar hoe schrijf je nu een sterke zakelijke blog? In ieder geval niet door hem heel zakelijk te maken hoe raar dat ook klinkt. In mijn eerdere blogs licht ik onderwerpen uit om over te bloggen. Maar als ik bijvoorbeeld zeg een dienst of product uitlichten bedoel ik niet langdradig uitleg geven. Niets zo erg als dat. Een lezer heeft een korte aandachtsboog. Het is de kunst om ze daarom direct te boeien met je tekst.

 

Check blogs op onderstaande punten 

 

Een sterke blog heeft dan ook altijd een aantal onmisbare ingrediënten. Zonder dat zullen ze niet snel worden gelezen. Check je blogs daarom op onderstaande punten, zo weet je zeker dat je blogs succesvol zijn. Zorg ervoor dat je:

 

🐅 Je een band met de lezer opbouwt door ze persoonlijk aan te spreken

🐅 Je de lezer amuseert

🐅 Je de lezer informeert zonder dat het saai wordt

🐅 Je de gunfactor creëert

🐅 Je de lezer overtuigt dat ze bij jou moeten zijn

🐅 De lezer een afspraak maakt of je dienst afneemt

 

Blogs moeten leuk zijn om te lezen

 

Vergeet niet dat een blog leuk moet zijn om te lezen! Niemand leest graag saaie teksten🥱. Wees daarom ook niet bang om humor te gebruiken, als je iemand laat lachen word je onthouden! Lees je blog altijd door de ogen van je klant. Hoe zou de klant het lezen, boeken ze meteen een afspraak door jouw tekst? 

 

Geef je (potentiële) klant vooral een goed gevoel met je blog. Met deze zes punten moet dat zeker lukken. Wil je graag meer uitgebreide uitleg? Lees dan mijn blog de tien uitgebreide tips voor succesvol zakelijk bloggen.

 

Vind je het toch moeilijk en kom je er niet uit? Ik kan blogs voor je schrijven zodat jij je weer kunt focussen op waar jij goed in bent. Stuur me dan een berichtje, ik help je graag. 

 

 

 

 

💻 Irene Tromp

📩 Irene@copywritecat.nl

📍 Breda

Ⓑ KvK 70969086

Ⓒ Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

 

Copywriter Breda. Tekstschrijver Breda. Copywriter Ginneken. Copywriter Utrecht. Copywriter Den Haag. Tekstschrijver websites. Copywriter websites. Webteksten laten schrijven. Blogs laten schrijven. Nieuwsbrieven laten schrijven. Teksten laten redigeren. Copywriter inhuren. Teksten laten schrijven. Webteksten laten schrijven. Copywriter zoeken. Copywriter inhuren. Brandstory laten schrijven. Brandstory. Beautybranche copywriter. Beauty copywriter. Copywriter schoonheidssalon. Cosmetica copywriter. Beauty tekstschrijver.